Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ - ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ


Αναγκαίο για το κεφάλαιο συμπλήρωμα της αντεργατικής πολιτικής
 
 
Από καταστολή απεργιακής κινητοποίησης στο «Market In» στα Γιάννενα
Από καταστολή απεργιακής κινητοποίησης στο «Market In» στα Γιάννενα
Η ένταση της αντεργατικής επίθεσης, τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονται για τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης έχουν ως αναγκαίο για το κεφάλαιο συμπλήρωμα την κλιμάκωση της εργοδοτικής τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς, την ένταση της κρατικής καταστολής απέναντι στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, προκειμένου αυτή η αντιλαϊκή επίθεση να προχωρά απρόσκοπτα. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται, εξάλλου, ως «αιχμή του δόρατος», και το χτύπημα στο ίδιο το απεργιακό δικαίωμα, το οποίο ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μαζί με τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου.
 Η εργοδοτική τρομοκρατία, που εκδηλώνεται με πολλές μορφές - απολύσεις και διώξεις συνδικαλιστών, δυσμενής μεταχείριση και χειροτέρευση των όρων εργασίας σε εργαζόμενους που αγωνίζονται, τραμπούκικες επιθέσεις - στηρίζεται και συμπληρώνεται από τις παρεμβάσεις του αστικού κράτους.

Οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου διαμορφώνουν το αντεργατικό νομικό πλαίσιο για τη «νόμιμη» απογείωση της εργοδοτικής ασυδοσίας, ενώ ταυτόχρονα οι μηχανισμοί του κράτους αναλαμβάνουν δράση για την έμπρακτη επιβολή της αντεργατικής νομοθεσίας. Πάνω σε αυτήν τη βάση, με τις πλάτες της κυβέρνησης και του κράτους, η εργοδοτική τρομοκρατία ξεπερνά ακόμα και αυτήν την αντεργατική νομοθεσία, καθώς τελικά στον καπιταλισμό υπέρτατος νόμος είναι το συμφέρον των κεφαλαιοκρατών, αυτόν το νόμο υπηρετούν το αστικό κράτος και οι κυβερνήσεις, με αυτόν το νόμο βρίσκονται αντικειμενικά σε σύγκρουση τα δικαιώματα και οι ανάγκες των εργαζομένων και του λαού.

Οσο ο κόσμος δεν είναι κόσμος, καλό και κακό θα σαπίζουν αντάμα, και αυτό είναι το σιωπηλό ανθρώπινο δράμα.



ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΡΟΔΟ
 
 
1. Κλείσαμε όπως όπως το φάκελο του 2017 και μπαίνουμε στο 2018 με την πίστη πως όλα μηδενίζονται την πρώτη του Γενάρη. Αλλά η καθημερινότητα που δεν γνωρίζει τι εστί χρόνος θα κυλήσει αμείλικτη, πείθοντας τους πολίτες για άλλη μια φορά να συνθηκολογήσουν.
 
2. Στην προσπάθειά τους να φτιάξουν ένα φάρμακο για την απελπισία, οι Νεοέλληνες έκαψαν το φαρμακείο. Η ηλιθιότητα ωστόσο δεν γνωρίζει σύνορα. Κάνει ακόμα και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να πιστεύει ότι μπορεί να κάνει δώρο την Ιερουσαλήμ στους Εβραίους.
 
3. Με εντυπωσιάζει η αίσθηση αθανασίας που διαπερνά τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος δεν γνωρίζει ότι σε κάθε πράγμα υπάρχει και ένα τέλος. Η ακλόνητη πεποίθησή του ότι θα μας κυβερνήσει τον κάνει να γυρίζει την πλάτη του στην πραγματικότητα. Βρέθηκε ο άνθρωπος που θα μας κάνει ευτυχισμένους! Χρησιμοποιεί τη συνήθεια του Ελληνα να ξεχνά και να συγχωρεί με μεγάλη ευκολία προς ίδιον όφελος, μεταφράζοντάς τη σε πίστη προς το πρόσωπό του. Ετσι απαλλάσσεται από τις γονεϊκές αμαρτίες του παρελθόντος. Γρήγορα θα ξεχαστεί και αυτός όπως τόσοι και τόσοι.