Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Συνωμοσίες πυρήνων της απάτης

 


ΦΑΚΟΣ ΕΡΥΘΡΑΣ ΕΠΑΦΗΣ

Η κυβέρνηση θα παίξει το παραμυθάκι του διλήμματος, ποιος θα διαχειριστεί καλύτερα την επόμενη μέρα, μετά το δήθεν τέλος των μνημονίων, με κραυγές, παράτες και μπόλικη αντικομμουνιστίλα, για να μην πάρει πρέφα ο λαός ότι και η δεξιά συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει άθλια μεταθέσει την επομένη των μνημονίων μέρα, στην πρωτοχρονιά του 2060!…

Στη φετινή συζήτηση του προϋπολογισμού εκτυλίχθηκε μια Συνωμοσία Πυρήνων της Απάτης, ένα είδος φτηνιάρικου ΣΠΑ, για βουλευτές και πόπολο, κι ένα είδος σπαγγέτι γουέστερν με επιμέρους μονομαχίες στο Ελ Πάσο των μνημονίων. Κορυφαία στιγμή της κοινοβουλευτικής Τσινετσιτά, με φραστική αισθητική τύπου γοργόνες και μάγκες, ήταν η αρχιγοργόνα κ. Μεγαλοοικονόμου, που κατά μεγάλη κεντρώα οικονομία αθροίστηκε στο ΣΥΡΙΖΑ κι έκανε τον Τσίπρα να δηλώσει υπερηφάνως στους δημοσιογράφους «αυξανόμαστε κιόλας».

Πλεόνασμα θράσους...


Η κυβέρνηση κρατάει σταθερά πάνω από 9 στους 10 άνεργους χωρίς επίδομα ανεργίας. Την ίδια ώρα, προϋπολογίζει «πλεόνασμα» στον ΟΑΕΔ πάνω από 580 εκατομμύρια, που προέρχεται από τις εισφορές των εργαζομένων και μετατρέπεται σε «πακέτα» για τους επιχειρηματίες, στο πλαίσιο των περιβόητων «ενεργητικών πολιτικών για την απασχόληση», όπως λέγεται η επιδότηση των καπιταλιστών για να απασχολούν τσάμπα εργαζόμενους. Κι όμως: Την ίδια ώρα που επεκτείνει αυτή την πολιτική, παρουσιάζει ως «έγνοια για τη νεολαία» το εφάπαξ 400άρι που θα δώσει το πολύ σε 1 στους 10 απ' όσους είναι γραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Στους νησιώτες, πάλι, πέρα από τα υπόλοιπα οξυμένα προβλήματα που γεννάει η πολιτική της, φορτώνει και την κατάργηση σε λίγες μέρες του μειωμένου ΦΠΑ, που σημαίνει ένταση της φοροληστείας. Αλλά αυτό σε τίποτα δεν εμποδίζει το υπουργείο Οικονομικών να παρουσιάζει από προχτές ως «αντίμετρο» την επιδότηση... των εφοπλιστών για να «εξισορροπούνται» τα μεταφορικά κόστη και τις φιλοκυβερνητικές εφημερίδες να πανηγυρίζουν με θράσος για την προσωρινή 6μηνη αναβολή του μέτρου σε 5 από τα 27 νησιά.

Την κήρυξη νέας 24ωρης πανελλαδικής απεργίας πρότεινε η ΔΑΣ σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ



Από την απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα στις 14 ΔεκέμβρηΑπό την απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα στις 14 Δεκέμβρη

Πρόταση για κήρυξη νέας 24ωρης πανελλαδικής - πανεργατικής απεργίας, όταν η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα της 3ης «αξιολόγησης», όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται η νέα επίθεση στο απεργιακό δικαίωμα, κατάθεσε η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία στη ΓΣΕΕ. Συγκεκριμένα, οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, με επιστολή τους προς τον πρόεδρο και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ ζητούν έκτακτη συνεδρίαση και την λήψη σχετικής απόφασης. 

Στην πρότασή της η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία στην ΓΣΕΕ αναφέρει τα εξής:

Η τελευταία μάσκα...


Πηγή: Eurokinissi

Αυτό που ξεχώριζε πάντα τη σοσιαλδημοκρατία από τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, ήταν η ικανότητα να ασκεί πολιτική για λογαριασμό της αστικής τάξης, κρυμμένη όμως πίσω από τη μάσκα του «αριστερού», του φίλου των εργαζομένων, αξιοποιώντας τις κάθε φορά ιστορικές παραδόσεις του εργατικού - λαϊκού κινήματος, τα συνθήματα περί «κοινωνικής δικαιοσύνης», «σοσιαλισμού» κ.λπ.

Γι' αυτό, αν και γενικά οι μεγάλοι μέτοχοι μονοπωλιακών ομίλων νιώθουν πιο άνετα με παραδοσιακά αστικά κόμματα και πολιτικούς, πάντα προσέτρεχαν στους σοσιαλδημοκράτες για να καθαρίσουν για λογαριασμό τους, όταν αυτό χρειαστεί. 
Ολα τα παραπάνω επιβεβαιώνει με απόλυτο τρόπο η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, απ' όταν αναδείχθηκε σε κόμμα που διεκδίκησε τη διακυβέρνηση, μέχρι σήμερα.