Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

ΚΚΕ: Μόνο νέοι κίνδυνοι για τον λαό − ΞεΤσΗΠΑτοι με κοινή στρατηγική: «Όποιος εμπιστευτεί την Ελλάδα σήμερα, μπορεί μονάχα να κερδίσει»

ΚΚΕ
Μόνο νέοι κίνδυνοι μπορούν να προκύψουν για το λαό από το ταξίδι του Αλ.Τσίπρα στις ΗΠΑ
Σε ανακοίνωση για το ταξίδι και τις συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Ο πρωθυπουργός, με τις παρεμβάσεις του απ’ τις ΗΠΑ, παραδέχεται ότι κύριος σκοπός του ταξιδιού του είναι η πιο ενεργή εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην περιοχή, με την αναβάθμιση των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Ελλάδα και ειδικά αυτής στη Σούδα.
Φτάνει σε σημείο, μάλιστα, να λέει ότι οι σκοποί της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας συμπίπτουν με τη στρατηγική των ΗΠΑ στην περιοχή, θυμίζοντας ό,τι έλεγαν όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, καθώς και τα αλήστου μνήμης "ευχαριστούμε τις ΗΠΑ".

ΑΜΦΙΤΑΛΑΝΤΕΥΣΕΙΣ ΑΣΤΩΝ



Το νομοσχέδιο, νόμος πια, για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου υπήρξε μια καλή ευκαιρία για διεκδίκηση ευσήμων προοδευτικότητας, όπως θα είναι και η νομοθετική ρύθμιση για νομιμοποίηση της χρήσης της φαρμακευτικής κάνναβης που προτίθεται να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση, αλλά και κάθε παρόμοια νομοθετική πρωτοβουλία της που αναγνωρίζοντας τυπικά δικαιώματα σε ιδιαίτερες μειονότητες συμβάλλει στον θεωρητικό εξοπλισμό του συστήματος για δικαίωση  του χωρίς να αμφισβητούνται οι υλικές βάσεις του. Κι αν είναι θετική βέβαια η επέκταση τυπικών αστικών δικαιωμάτων είναι όμως και ύποπτη η σκοπιμότητά της που κατακερματίζει και τελικά ακυρώνει κάθε δυνατότητα καθολικής κοινωνικής απελευθέρωσης.  

Καλή συνέχεια στο ταξίδι σας στις ΗΠΑ, κύριε Τσίπρα – του Γεράσιμου Χολέβα




Καλή συνέχεια στο ταξίδι σας στις ΗΠΑ, κύριε Τσίπρα – του Γεράσιμου Χολέβα

 

 

«Κινούμαστε γύρω από τις αρχές μιας ενεργητικής, πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, η οποία επιτρέπει στη χώρα να αποτελεί πόλο σταθερότητας σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή (…) Βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο στο χάρτη, γεγονός που αναβαθμίζει σημαντικά το ρόλο που καλείται η χώρα να διαδραματίσει.

Είναι σαφές ότι οι ΗΠΑ, με δεδομένο το ενδιαφέρον τους για τη σταθερότητα στην περιοχή, αλλά και την εξαιρετικά σημαντική αμυντική συνεργασία μας – μεταξύ άλλων και στη Σούδα- έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να εργαστούν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Βρισκόμαστε σε μία περίοδο που οι σκοποί της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας βρίσκουν κοινά σημεία με τη στρατηγική των ΗΠΑ στην περιοχή». 

Από τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην εβδομαδιαία ομογενειακή εφημερίδα GREEK NEWS.
  Μάλιστα. Ας επαναλάβουμε τις εκτιμήσεις του Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στις ΗΠΑ που ήδη έχει ξεκινήσει, με λίγα λόγια: 

Sex, drugs and rock n' roll...



Οταν πριν από δύο χρόνια τα φλάμπουρα της Δύσης αναφωνούσαν μετά το δημοψήφισμα ότι ο Τσίπρας έμαθε να κυβερνάει κι οι δανειστές έτριβαν τα χέρια τους, κάποιοι εδώ ανατρίχιαζαν από την ταχύτητα προσαρμογής του στη διαχείριση του συστήματος. Αυτά οι εντέχνως απονήρευτοι. Οι γνώστες του οπορτουνισμού που πουλάει ως γνωστόν τρέλα - άλλοθι για την ευκαμψία του, αηδίαζαν και προειδοποιούσαν, οργίζονταν και προειδοποιούσαν. Κι έτσι το εκπεμπόμενο μήνυμα πετυχαίνει όταν, όπως λένε οι επικοινωνιάδες, επιλέγει στοχευμένα ακροατήρια.