Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Αλληλεγγύη το όπλο των λαών

Δεν θα ματώνουμε για τα κέρδη τους, δεν θα γίνουμε κρέας στα κανόνια τους!



15 Ιουνίου 2017


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

    Με τα συνθήματα   «Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», «Πατριωτισμός το δίκιο του λαού και όχι τα συμφέροντα του καπιταλισμού», «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά», η Διοίκηση του Σωματείου καλεί όλους τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος στο  Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο Δράσης των Συνδικάτων Βαλκανικής24 και 25 Ιούνη που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στη μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση που θα γίνει το Σάββατο  24 Ιούνη στη 1 μ.μ στην πλατεία Αριστοτέλους. 
 


Το Δ.Σ.

Η ανερμάτιστη μυθοπλασία του κοινού εθνικού στόχου



Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ υλοποιεί με τον πιο ωμό και διαυγή τρόπο τον πολιτικό και οικονομικό σχεδιασμό εγχώριων και ευρωπαϊκών καπιταλιστικών οικονομικών ελίτ, στην πλέον αδύναμη εκφορά του ευρωπαϊκού καπιταλιστικού πλέγματος, την Ελλάδα. Η πολιτική ονείρωξη που από την πλευρά της κυβέρνησης συνιστά συνειδητό ψεύδος, ότι υφίσταται κοινός δρόμος -στον οποία συναντάται ο κόσμος της εργασίας με το κεφάλαιο- απαγκίστρωσης από τα μνημόνια και από το μοντέλο άγριου καπιταλισμού που δρομολογείται στην χώρα μας, καταρρέει κάθε στιγμή που περνά, με εκκωφαντικό θόρυβο.

Χέλμουτ Κολ: Πέθανε ένας σημαιοφόρος της αντεπανάστασης




Γράφει ο  Νίκος Μόττας //

Την τελευταία του πνοή άφησε το πρωί της Παρασκευής στο σπίτι του στο Λουντβιχσχάφεν, σε ηλικία 87 ετώνλ ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ. Στα αστικά μέσα ενημερώσης άρχισαν ήδη οι πρώτες αγιογραφίες για τον «αρχιτέκτονα της ενωμένης Γερμανίας» και «σπουδαίο ευρωπαϊστή». 

Σε ποιους ανήκει το καλοκαίρι;


1. Μόλις το καλοκαίρι δείξει το πρόσωπό του, η πρώτη σκέψη όλων μας είναι αν θα καταφέρουμε και φέτος να πάμε στον αγαπημένο μας προορισμό. Η απόλαυση των διακοπών για τους εργαζόμενους είναι μια ακόμη διεκδίκηση ανάμεσα στις άλλες. Τίποτα δεν χαρίζεται, και ζούμε στην εποχή που οι κυβερνήσεις προσπαθούν να πάρουν πίσω όσα περισσότερα μπορούν από τα εργατικά κεκτημένα τόσων δεκαετιών. Ετσι μπορεί ο χρόνος να υπάρχει, αλλά τα μέσα δεν επαρκούν. Παρ' όλα αυτά, οι εργαζόμενοι ασκούν το δικαίωμά τους να γυρίζουν την πλάτη στον έτοιμο τρόπο καλοκαιρινής αναψυχής που έχουν σχεδιάσει οι διαφημιστές αγκαλιά με τα ΜΜΕ.