Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου και όλων των νόμων που ψαλιδίζουν μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές



Την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου (4387/2016) και μαζί με αυτόν και του άρθρου 12, όπως και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που ψαλιδίζουν μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές και δικαιώματα ζητά η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της, συνεχίζουμε να αντιπαλεύουμε την επίθεση διαρκείας στην Κοινωνική Ασφάλιση τόσο με την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου (4387/2016), πριν από περίπου έναν χρόνο, όσο και με τους προηγούμενους απ’ αυτόν. Αγωνιζόμαστε ενάντια στις επιπτώσεις που φέρνει στις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών το αντιλαϊκό αυτό νομοθέτημα, οι νόμοι στους οποίους “πάτησε” και τα νέα μέτρα στα οποία άνοιξε το δρόμο.

Το «πιστεύω» τους...


Πολλή συζήτηση έγινε χτες για τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτου, που ερωτώμενος για το αν η Ελλάδα θα μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, είπε πως «αυτό είναι θέμα της ΕΚΤ, η οποία είναι ανεξάρτητη, και όπως ο Κύριός μας, λειτουργεί με μυστήριους τρόπους. Δεν είναι ξεκάθαρο τι θα κάνουν. Αυτό που είναι απολύτως ξεκάθαρο είναι ότι η δική μας βούληση είναι να βγούμε στις αγορές». Τα υπόλοιπα αστικά κόμματα και διάφορα αστικά επιτελεία στάθηκαν στο ότι η κυβέρνηση τάχα τα αφήνει όλα στον... μεγαλοδύναμο. Αλλά, κάθε άλλο παρά αυτό λέει η δήλωση. Ισα ίσα που, για μια ακόμα φορά, η κυβέρνηση επαναλαμβάνει ότι έχει για «πιστεύω» τα ζητούμενα του εγχώριου κεφαλαίου και βέβαια για «ιερό και όσιο» την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Αυτό είναι και «το μόνο ξεκάθαρο» όπως λέει ο υπουργός, για το οποίο άλλωστε φορτώνουν το ένα μέτρο πίσω από το άλλο στην πλάτη του λαού.

Αλλο ένα σόου για τις ΜΚΟ...



«Δεν γνωρίζουμε πόσο μεγάλο ή μικρό είναι το πρόβλημα. Αυτό άλλωστε δεν είναι δουλειά του υπουργείου, αλλά των αρμοδίων αρχών. Εμείς καταθέσαμε όσα στοιχεία έχουμε στη διάθεσή μας. Από εδώ και πέρα η υπόθεση βρίσκεται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου». Η παραπάνω δήλωση ανήκει στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλα, μετά την παράδοση - προχτές - στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, της επιστολής του Ευρωπαίου Επιτρόπου, με την οποία καταγγέλλει κάποια ή κάποιες ΜΚΟ για περιστατικά σεξουαλικής εκμετάλλευσης προσφύγων και οικονομική διαφθορά. Κυβέρνηση και ΕΕ έχουν παραδώσει τη διαχείριση του Προσφυγικού στις ΜΚΟ και κάνουν σόου με επιστολές και καταγγελίες, για να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι χωρίζουν «την ήρα από το στάρι», ότι δίνουν μάχη με τις διεφθαρμένες ΜΚΟ και ότι αντίθετα στηρίζουν τις «καθαρές» και τις «έντιμες». Γεγονός, ωστόσο, παραμένει ότι οι ΜΚΟ είναι αυτές που συνεχίζουν να κάνουν κουμάντο σε κέντρα υποδοχής και καταυλισμούς προσφύγων, με το κράτος σε ρόλο διανομέα κονδυλίων. Με δεδομένα τα τεράστια γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα που «παίζονται» γύρω από τη διαχείριση του Προσφυγικού, η κατάσταση αυτή δημιουργεί υπόβαθρο για φαινόμενα όπως αυτά που καταγγέλλουν κυβέρνηση και Κομισιόν και τα οποία είναι μάλλον η κορυφή μόνο του παγόβουνου όσων πραγματικά συμβαίνουν.