Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Το ΑΠΘ τιμά τον Γιούνκερ του «καλό κουράγιο»…






Το ΑΠΘ τιμά τον Γιούνκερ του «καλό κουράγιο»…

 

 
 
Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα αναγορευτεί επίτιμος διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, την ερχόμενη Πέμπτη. Η ομιλία που θα εκφωνήσει σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα φέρει τον τίτλο: »Ελλάδα και Ευρώπη: Ένα ταξίδι ανθρωπισμού»…

Ναι! Καλά διαβάσατε. «Ταξίδι ανθρωπισμού»! Οι απειλές. Οι εκβιασμοί. Η διάλυση της ελληνικής κοινωνίας. Η φτωχοποίηση της. Η ανεργία. Τα συσσίτια. Τα λιπόθυμα παιδιά από την πείνα. Οι αυτοκτονίες. Οι κατασχέσεις και οι εξώσεις. Οι κομμένες συντάξεις. Οι τσεκουρωμένοι μισθοί.
Όλα όσα έφεραν και φέρνουν τα μνημονία που επιβλήθηκαν από την ΕΕ και εφαρμόστηκαν από τις πρόθυμες ελληνικές κυβερνήσεις, είναι μόνο μερικοί από τους «σταθμούς» στο «ταξίδι» του «ανθρωπισμού» που μας πρόσφερε η Ευρώπη. Όχι φυσικά η Ευρώπη των λαών, αλλά αυτή της «λυκοσυμμαχίας» των μονοπωλίων και των κυβερνήσεων της. Αυτή τη δεύτερη εκπροσωπεί, ο Γιούνκερ και σε λίγες μέρες θα εμφανιστεί στην Ελλάδα για να την εξυμνήσει. Να αναδείξει το …«ανθρώπινο» πρόσωπο της.
Μάλιστα θα βρεθεί και μια πανεπιστημιακή κοινότητα για να τον τιμήσει. Να αναπαράγει τα ιδεολογήματα του. «Είναι μια έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς του στις αξίες του ευρωπαϊκού πολιτικού και νομικού πολιτισμού, τιμή για τον ίδιο αλλά και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης», δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης, για την επικείμενη αναγόρευση.
Ο «πόθος» του Έλληνα υπαλλήλου της Κομισιόν είναι κατανοητός. Όπως και των πρυτανικών αρχών του ΑΠΘ και της Νομικής σχολής του, αφού αποτελούν το επιστημονικό προσωπικό, που έχει αναλάβει να αναπαράγει για λογαριασμό του συστήματος, το Ευρωενωσιακό ιδεώδες. Χτες υπερασπιζόμενο τα «ευφυολογήματα» του «θα φάτε µε χρυσά κουτάλια», της «ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης» και της «πάσης θυσίας στο ευρώ». Σήμερα τιμώντας τον Γιούνκερ. Αύριο εξυμνώντας ποιος ξέρει τι.

Η διοίκηση του ΑΠΘ, όπως και ο κοινοτικός υπάλληλος, ευθυγραμμιζόμενοι πλήρως με όλες τις προ-μνημονιακές και μετά-μνημονιακές κυβερνήσεις, οι οποίες επιδιώκουν να αναγάγουν τον Γιούνκερ σε «φιλέλληνα» και «προστάτη» της χώρας και των ελληνικών συμφερόντων, στήνει τη «φιέστα» της Πέμπτης. Το «έργο» τους συνδράμουν και τα συστημικά ΜΜΕ. «Ύμνοι» λοιπόν για τον Γιούνκερ. Ποιον; Τον Γιούνκερ.

Τον ευρωπαίο αξιωματούχο που όταν η χώρα και ο λαός έμπαινα στη μέγγενη των μνημονίων …ευχόταν: «Καλό κουράγιο» στον ελληνικό λαό.
Τον Γιούνκερ που ευθαρσώς είχε οµολογήσει: «Ήξερα ότι η Γερµανία και η Γαλλία κέρδιζαν τεράστια ποσά από τις εξαγωγές τους προς την Ελλάδα, αλλά εγώ δεν µπορούσα να πω δηµόσια αυτό που γνώριζα»! Ο Γιούνκερ γνώριζε ότι υπερχρεώνεται η Ελλάδα προκειμένου να αυγατίζουν τα κέρδη τους τα γερμανικά και γαλλικά μονοπώλια, αλλά δεν μπορούσε να το πει «δημόσια» και ας διογκώνονταν το ελληνικό δημόσιο χρέος. Τι να καταγγείλει ο άνθρωπος; Τον καπιταλισμό! Τη λειτουργία της ΕΕ που μέσα της ευδοκιµεί νοµοτελειακά η ανισοµετρία και οι αντιθέσεις. Εξάλλου όταν χρειάστηκε να αναδειχθεί το χρέος, ως η αιτία της ελληνικής κρίσης, η αποπληρωμή του, φορτώθηκε στις πλάτες του λαού.

Τον πρόεδρο της Κομισιόν που εκβίαζε τον ελληνικό λαό παραμονές του δημοψηφίσματος και τον καλούσε «να μην αυτοκτονήσει επειδή φοβάται το θάνατο» και «να ψηφίσει ΝΑΙ στο δημοψήφισμα όποιο και αν είναι το ερώτημα».
Τον Γιούνκερ που συμμετείχε σε όλες τις φανερές και μυστικές συζητήσεις των οργάνων της ΕΕ με την κυβέρνηση Παπανδρέου για να υπαχθεί η Ελλάδα σε καθεστώς μνημονίου.

Τον Γιούνκερ που διατέλεσε από το 2005 έως το 2013 Πρόεδρος του Eurogroup και από την συγκεκριμένη θέση εφάρμοσε όλες τις πολιτικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έφεραν στη χώρα δύο μνημόνια και μέτρα που αφαίρεσαν από τη Ελλάδα το 25% του ΑΕΠ της.

Τον Γιούνκερ που στις 4 Ιουλίου του 2011, όταν είχαν ξεκινήσει οι συζητήσεις για την σύναψη δεύτερης δανειακής σύμβασης και δεύτερου μνημονίου είχε δηλώσει: «Η εθνική κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί δραματικά με την αποδοχή της κοινοτικής βοήθειας. Η νέα κοινοτική βοήθεια δεν θα έρθει χωρίς σκληρά ανταλλάγματα»!

Τον Γιούνκερ που στις 27 Φεβρουαρίου 2012, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Hannoversche Allgemeine Zeitung» όταν ρωτήθηκε τι θα συμβεί μετά τις εκλογές που ήδη είχαν προγραμματιστεί από την τότε κυβέρνηση Παπαδήμου, αν έλθουν στην εξουσία κόμματα που δεν προτίθενται να τηρήσουν τις υποσχέσεις για μεταρρυθμίσεις που έδωσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δήλωνε: «Αν ακραία κόμματα ενισχυθούν σε τέτοιο βαθμό, που το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να μην μπορούν να σχηματίσουν έναν πλειοψηφικό κυβερνητικό συνασπισμό και κληθούν να κυβερνήσουν πολιτικοί, οι οποίοι θα αποχωρήσουν από το πρόγραμμα βοήθειας (σσ μνημόνιο), τότε θα αποχωρήσουμε και εμείς». Τα δύο κόμματα που στήριξε ο Γιούνκερ κέρδισαν τις εκλογές και ο δεύτερο μνημόνιο εφαρμόστηκε κατά γράμμα…

Τον Γιούνκερ που κυνικά δήλωνε το Φλεβάρη του 2017 ότι: «Τα μέτρα που συμφωνούνται στο πλαίσιο ενός Μνημονίου δεν είναι υποχρεωτικό να είναι συμβατά με το κοινοτικό κεκτημένο».

Τον Γιούνκερ που έπαιρνε από το χέρι τον «πρόθυμο» Αλέξη Τσίπρα για να υπογράψουν παρέα τον τρίτο μνημόνιο – το οποίο ο ίδιος εξάλλου είχε συντάξει – εξόντωσης του ελληνικού λαού.

Αυτόν τιμούν. O σημερινός υψηλόβαθμος υπάλληλος των Βρυξελλών, που ως πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, είχε στήσει φορολογικού παραδείσους για πολυεθνικές στο κράτος του, έρχεται σήμερα να μας μιλήσει για τον «ανθρωπισμό» της ΕΕ. Και να τιμηθεί για τη δράση και τη διαδρομή του.

«Όμοιος στον όμοιο και η κοπριά στα λάχανα», λέει ο λαός μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου