Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Αποτέλεσμα του βάρβαρου συστήματος ο θάνατος 42χρονης εργαζόμενης

 
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ»


Φωτό αρχείουΦωτό αρχείου

Τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια της 42χρονης εργαζόμενης σε κατάστημα της «Καρυπίδης» στα Γιαννιτσά εκφράζει η διοίκηση του Πανελλαδικού Σωματείου των εργαζομένων στην επιχείρηση, σημειώνοντας πως είναι αποτέλεσμα αυτού του βάρβαρου συστήματος.

«Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί και αυτή η κυβέρνηση και οι προηγούμενες που στηρίζουν το μεγάλο κεφάλαιο και οδηγούν σε απελπισία τους εργαζόμενους.
Είναι αποτέλεσμα του αδιεξόδου στο οποίο έχουμε βρεθεί για πάνω από 1,5 χρόνο οι εργαζόμενοι της "Καρυπίδης" με την απληρωσιά, με το να βρισκόμαστε ανάμεσα στην ανεργία και την ομηρία εκ μέρους της επιχείρησης, με τον εμπαιγμό από την κυβέρνηση ότι έκανε τα πάντα για να μας "σώσει". Δεν πήρε μέτρα προστασίας για εμάς, τους 1.400 εργαζόμενους, αφού πλέον ούτε το πενιχρό επίδομα επίσχεσης παίρνουμε, ούτε επίδομα ανεργίας δικαιούμαστε. Επιπλέον, δεν τηρήθηκε ΠΔ για τη διαδοχή, ώστε να μην πεταχτούμε στην ανεργία» τονίζει χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας υπογραμμίζει πως «κανένας εργαζόμενος να μη μένει μόνος του. Τα προβλήματα που βιώνουμε είναι κοινά και κοινός πρέπει να είναι και ο αγώνας για να τα αντιπαλέψουμε. Με ταξική αλληλεγγύη και ανυποχώρητο αγώνα να χτυπήσουμε την αιτία που προκαλεί όλα τα προβλήματα, την ανεργία, την ανασφάλεια, το άγχος για την επιβίωση. Η αιτία αυτή είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης που ωφελεί τους λίγους και χτυπάει εμάς, τους πολλούς».

Ανακοίνωση της Ομάδας Γυναικών Γιαννιτσών

«Ο θάνατος της νεαρής γυναίκας αποδεικνύει για άλλη μια φορά την βαρβαρότητα του εκμεταλλευτικού συστήματος, την πίεση και τα αδιέξοδα με τα οποία έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι, όλος ο λαός. Είναι αποτέλεσμα του αδιεξόδου στο οποίο βρέθηκαν οι εργαζόμενοι και αυτής της επιχείρησης με την απληρωσιά, την ανεργία, τον εμπαιγμό της κυβέρνησης», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών (μέλος της ΟΓΕ), για τον θάνατο της εργαζόμενης στα Γιαννιτσά, εκφράζοντας τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους της αδικοχαμένης 42χρονης.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Η εμπειρία όλων μας κάνει πλέον ξεκάθαρη μία και μόνη πραγματικότητα, ότι η αιτία που προκαλεί όλα τα προβλήματα, την ανεργία, την ανασφάλεια, το άγχος για την επιβίωση, η αιτία που μας πνίγει καθημερινά είναι η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που ωφελεί τους λίγους και καταστρέφει όλους εμάς, τους πολλούς.

Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα που εγκλωβίζει την γυναίκα σε δεκάδες προβλήματα, που της στερεί το δικαίωμα στην εργασία, την μητρότητα, τον ελεύθερο χρόνο, πρέπει να αντιτάξουμε την μοναδική μας διέξοδο. Καμία γυναίκα να μη μείνει μόνη της στη μίζερη ζωή που ζούμε και στη χειρότερη που μας ετοιμάζουν. Τα προβλήματα που βιώνουμε είναι κοινά για όλους μας και με κοινό αγώνα πρέπει να τα αντιπαλέψουμε. Η ταξική αλληλεγγύη να είναι ο φάρος μας, η οργανωμένη πάλη ο καθημερινός μας στόχος». 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου