Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Η δική μας αξιοπρέπεια είναι ο αγώνας για τη ζωή που μας αξίζει


8η Μάρτη-Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας

 



«Παλεύουμε μαζί για δημιουργική ζωή, με δικαιώματα στην εργασία και στη μητρότητα»


«Ο συνδυασμός της μητρότητας και της εργασίας χωρίς αντιφάσεις μπορεί να γίνει πράξη στο πλαίσιο μιας κοινωνίας όπου η προστασία της μητρότητας και η στήριξη της λαϊκής οικογένειας δε θα λογίζονται ως κόστος που περιορίζει τα κέρδη, αλλά ως κοινωνική ανάγκη που θα πρέπει να ικανοποιείται σε ανώτερο διαρκώς βαθμό.



Σε μια κοινωνία στην οποία η εργασία των γυναικών δεν θα αποτελεί εφεδρεία για την κερδοφορία του κεφαλαίου, αλλά η συμμετοχή τους στην κοινωνική παραγωγή θα γίνεται με σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα, χωρίς τον εφιάλτη της ανεργίας και η αύξηση του κοινωνικού πλούτου θα μεταφράζεται σε βελτίωση της ζωής των ίδιων των γυναικών και των οικογενειών τους. Αυτές είναι οι οικονομικές και κοινωνικές προϋποθέσεις για να κατακτήσουμε την ισοτιμία και χειραφέτησή μας. 


Στον αντίποδα των δυνατοτήτων της σημερινής εποχής, οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών βλέπουν τη ζωή τους να χειροτερεύει.

Αντί για όλα αυτά, οι γυναίκες στη χώρα μας τον 21ο αιώνα αντιμετωπίζουν μια εργασιακή ζούγκλα,η αιτία βρίσκεται στο γεγονός ότι κουμάντο στην οικονομία κάνουν οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες και οι μεγαλέμποροι. Όλοι αυτοί που θέλουν ν' αυξάνουν τα κέρδη τους και να κάνουν πιο ανταγωνιστικές τις επιχειρήσεις τους, ξεζουμίζοντας τους εργαζόμενους, περισσότερο τις γυναίκες εργαζόμενες και την εργαζόμενη νεολαία. Να καθιστούν την προστασία της μητρότητας ατομική - οικογενειακή υπόθεση, πεδίο κερδοφορίας και πανάκριβο εμπόρευμα, όπως και τον ελεύθερο χρόνο, που είναι είτε ανύπαρκτος, είτε ψευδεπίγραφος.


Ότι μας πήραν πίσω ΕΕ, Κυβέρνηση και εργοδότες με την βάρβαρη αντιλαϊκή τους επίθεση δε χάθηκε για πάντα. Με μαζικούς και συλλογικούς αγώνες θα ξανακερδηθεί σε ανώτερο επίπεδο και ανεπίστρεπτα».


Ομάδα Γυναικών Ωραιοκάστρου(μέλος της ΟΓΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου