Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 
Απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ έγιναν σε όλες τις πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. 

Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση έγινε στο Άγαλμα του Βενιζέλου όπου χαιρετισμό απηύθυναν η Μελίνα Τουτσογλίδου, μέλος της Επιτροπής Αγώνα από το εργοστάσιο ανακύκλωσης «Εcomet», η Πελαγία Ουζούνη, μέλος της διοίκησης του ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης και εργαζόμενη στη «Vodafone», ο Γιώργος Ευθυμιάδης, γγ του Σωματείου Εργαζομένων στην «Κόκα - Κόλα» Θεσσαλονίκης, ο Νίκος Τοσιούδης, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων Χημικής Βιομηχανίας Βόρειας Ελλάδας. 

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιάννης Κουρμούλης, στέλεχος του ΠΑΜΕ, μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ και πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΑΠΘ. (Δείτε εδώ βίντεο με απόσπασμα της ομιλίας του). 

Στη συγκέντρωση μίλησε, επίσης, η Νόπη Μουστακίδου, πρόεδρος του Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Καρυπίδης». (Δείτε εδώ βίντεο με απόσπασμα της ομιλίας της). 

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης. Την ατμόσφαιρα δόνησαν τα συνθήματα: «Εδώ εδώ μ' αγώνα ταξικό, γιατί εμείς δεν ζούμε με 400 ευρώ», «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» και «Απλήρωτη εργασία και κάτεργα παντού αυτή είναι η σαπίλα του καπιταλισμού». 
Στην κεφαλή της πορείας βρέθηκαν τα ταξί με τη σημαία της ΠΑΣΕΒΕ ενώ ακολουθούσαν με τα μηχανάκια τους οι εργαζόμενοι στη διανομή τροφίμων από το Σωματείο Επισιτισμού.  

Η απεργιακή κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με συμβολική περικύκλωση του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης.





902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου