Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η ίδια ντροπή με το παρελθόν


Είστε και εσείς (ΣΥΡΙΖΑ), το παλιό – καινούριο

syntaxiouxos-650_0

 
Κάποτε τους χαρακτήριζαν «περήφανα γηρατειά». Αλλά τον Μάρτη του 1995 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τους ξυλοφόρτωσε, τους έριξε δακρυγόνα και τους ατίμασε.

Ήταν το μακρινό 1995 που οι συνταξιούχοι έκαναν πορεία έξω από το Μέγαρο Μαξίμου διεκδικώντας τα δίκια τους και χτυπήθηκαν από τους κρανοφόρους με ρόπαλα.

Τότε η Αθήνα γέμισε δακρυγόνα για να αντιμετωπιστεί ο εχθρός λαός. Τα ΜΑΤ με εντολή της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ χτύπησαν τους πατεράδες μας και τις μανάδες μας. Χτύπησαν τους απόμαχους της δουλειάς. Άνθρωποι 70 και 80 χρονών βρέθηκαν πεσμένοι στο έδαφος με τις σειρήνες των ασθενοφόρων να βουίζουν μεταφέροντας τραυματίες, λιπόθυμους ανθρώπους.

Εφημερίδα «Καθημερινή» στις 10 Μάρτη 1995
Εφημερίδα «Καθημερινή» στις 10 Μάρτη 1995



Τότε το υπουργείο δημόσιας τάξης, δια στόματος Παπαθεμελή είχε ζητήσει «συγγνώμη» για το περιστατικό» Η υποκρισία όμως ήταν τεράστια και η συγγνώμη ήταν ψεύτικη. Ο ίδιος ο Παπαθεμελής, όπως αποκάλυπτε τότε ρεπορτάζ του «Ριζοσπάστη» (11 Μαρτίου 1995) «είχε εξουσιοδοτήσει με υπουργική απόφαση τους διμοιρίτες των ΜΑΤ να αποφασίζουν εκείνοι κατά την κρίση τους και χωρίς να ζητούν την έγκριση των προϊσταμένων τους ποια τακτική θα ακολουθούν όταν διαλύουν συγκεντρώσεις με τη χρήση δακρυγόνων»

Το περιστατικό αυτό καταγράφηκε στην ιστορία ως ότι πιο ντροπιαστικό έζησε η ελληνική κοινωνία.

Από τότε πέρασαν δεκαετίες. Όμως τίποτα από αυτά δεν έχει αλλάξει. Συνταξιούχοι, φοιτητές, εργαζόμενοι, δέχονται με τον πιο ακραίο τρόπο την καταστολή του κράτους, από όλες τις κυβερνήσεις. ΠΑΣΟΚ -ΝΔ και αστυνομία χτυπούσαν και χτυπούν στο ψαχνό, διαδηλωτές, ακόμα και Αμέα για να επιβάλλουν τα αντιλαϊκά μέτρα.

Χτύπημα ΜΑΤ σε  διαδήλωση ΑμΕΑ στο υπουργείο Οικονομικών, 03/12/2014
Χτύπημα ΜΑΤ σε διαδήλωση ΑμΕΑ στο υπουργείο Οικονομικών, 03/12/2014

Τον Γενάρη του 2016 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έστειλε και αυτή τα ΜΑΤ κατά των συνταξιούχων, χτυπώντας τους έξω από την Βουλή στην πορεία για το ασφαλιστικό .

Όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες οι άνδρες των ΜΑΤ πέταξαν κάτω και έσυραν έναν ηλικιωμένο άνδρα. Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που δείχνει δυο άνδρες των ΜΑΤ να έχουν εγκλωβίσει έναν ηλικιωμένο .

epeisodia-sintagma-1
epeisodia-sintagma-4
Την Δευτέρα 3/10/2016 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέταξε πάλι τα ΜΑΤ. 

Αυτή τη φορά έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και επιτέθηκε στους συνταξιούχους. Τους έριξε και τόνους δακρυγόνα γιατί διαμαρτύρονται για το πετσόκομμα των συντάξεων.

Ο Τόσκας ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και κάπως έτσι το σήριαλ επαναλαμβάνεται, ενώ νέα «συγγνώμη» ξεστομίζονται που ξεχειλίζουν υποκρισία. Όπως βέβαια υποκριτικές είναι και οι ανακοινώσεις των κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που επιδιώκουν να κλέψουν εντυπώσεις. Όμως τα παραμύθια πλέον είναι φτηνά και πάνω από όλα δεν έχουν… δράκο

Επίθεση των ΜΑΤ με δακρυγόνα σε συνταξιούχους στο Μέγαρο Μαξίμου 3/10/2016
Επίθεση των ΜΑΤ με δακρυγόνα σε συνταξιούχους στο Μέγαρο Μαξίμου 3/10/2016

Θα το πούμε διαφορετικά.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η ίδια ντροπή με το παρελθόν . Η ίδια ντροπή που διαπερνάει το ίδιο χιλιοπαιγμένο έργο και έχει για πρωταγωνιστές τα ίδια και απαράλλακτα αφεντικά τα οποία και προστατεύουν όλες οι κυβερνήσεις που υπηρετούν το σύστημα.

Αντί άλλου σχολίου, ας αφήσουμε τον Μπέρτολτ Μπρεχτ να μας εξηγήσει το θέμα καλύτερα.

***

«Στεκόμουν πάνω σ’ ένα λόφο κι είδα το Παλιό να πλησιάζει, μα ερχόταν σα Νέο.
 

Σέρνονταν πάνω σε καινούργια δεκανίκια που κανένας δεν είχε ξαναδεί  και βρωμούσε  νέες μυρουδιές σαπίλας που κανείς δεν είχε ξαναμυρίσει.
Η πέτρα που πέρασε κατρακυλώντας ήταν η νεότερη εφεύρεση
Και τα ουρλιαχτά από τους γορίλες που βαράγανε τα στήθια τους συνθέτανε την πιο μοντέρνα μουσική.
 

Παντού μπορούσες να δεις τάφους ανοιχτούς που χάσκανε άδειοι καθώς το Νέο πλησίαζε την πρωτεύουσα.
 

Ολόγυρα στέκανε όσοι εμπνέονταν από τον τρόμο, κραυγάζοντας: Φτάνει Το Νέο, το Ολοκαίνουργιο, χαιρετήστε το Νέο, γίνεται και εσείς νέοι σαν και εμάς! Κι αυτοί που ακούγανε, τίποτα άλλο δεν ακούγανε από τις κραυγές τους,
 

Μα αυτοί που βλέπανε, βλέπανε αυτά που δεν φωνάζονταν.
Έτσι το Παλιό έκανε την εμφάνισή του σε Νέο μασκαρεμένο,
Και έφερε αλυσοδεμένο μαζί του το Νέο να το παρουσιάσει σαν Παλιό. Το νέο βάδιζε αλυσοδεμένο και ντυμένο με κουρέλια.
 

Αποκαλύπτονταν τα θεσπέσια μέλη του.
 

Κι η πομπή συνέχιζε να προχωράει μες τη νύχτα, μα αυτό που πήρανε για χάραμα ήταν το φως απ’ τις φωτιές στον ουρανό. Και η κραυγή: Φτάνει Το Νέο, το Ολοκαίνουργιο, χαιρετήστε το Νέο, γίνεται και εσείς νέοι σαν και εμάς!
 

Πιο εύκολα θα ακουγότανε, αν όλα δεν είχανε πνιγεί μες τις ομοβροντίες των όπλων.»

(Μπέρτολτ Μπρεχτ, 1938 – Η παρέλαση του παλιού καινούριο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου