Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

«Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου» για χιλιάδες συνταξιούχους λόγω των περικοπών



Την πολιτική της κυβέρνησης που υπαγορεύεται από την ΕΕ και το κεφάλαιο σε βάρος των συνταξιούχων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων καταγγέλλει η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ με αφορμή τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Η 2α Σεπτέμβρη όπως και η 2α Αυγούστου θα μείνουν στην ιστορία σαν “νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου” με τις εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους να βλέπουν τη νέα σφαγή των συντάξεών τους να συνεχίζεται και να φτάνει συνολικά στο 1,785 δισ. Αν υπολογίσουμε και την επιβάρυνση των εργαζομένων (με τη βίαια αύξηση των εισφορών που επέβαλε η κυβέρνηση) που είναι 1,251 δισ., το συνολικό κόστος της βάρβαρης αυτής πολιτικής θα είναι 3 δισ. στην 4ετία που θα τα αρπάξουν από τις τσέπες μας.

Τέτοια ανακούφιση εννοεί ο πρωθυπουργός ότι επιφυλάσσει στα φτωχά λαϊκά στρώματα. Την ακόμα μεγαλύτερη ληστρική αφαίμαξή τους. Ο χορός των περικοπών θα συνεχιστεί μέχρι να αφανιστούν οι επικουρικές και μετά βλέπουμε για τις κύριες…

Όλα αυτά τα καταγγέλλουμε ασταμάτητα από το πρώτο μνημόνιο, όπως δεν έχουμε σταματήσει και να καλούμε τους συνταξιούχους σε συνεχή αγώνα για την αντιμετώπιση αυτών των πολιτικών που η μια κυβέρνηση συνεχίζει το έργο (τη φτωχοποίηση του λαού) της άλλης είτε με “δεξιό” ή “αριστερό” πρόσημο!!
Συνάδελφοι συνταξιούχοι ξεσηκωθείτε. Όσοι τρέφανε και την παραμικρή αυταπάτη ότι θα δούμε “άσπρη μέρα” πρέπει να την περιμένουν πλέον όταν …χιονίσει.

Στις 9 και 10 Σεπτέμβρη οι συνταξιούχοι να δώσουν το αγωνιστικό τους "παρών" στα μεγάλα συλλαλητήρια στην Ομόνοια και στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του οργανωμένου ταξικού κινήματος που εκφράζεται από το ΠΑΜΕ.

Με αγώνες θα αντιμετωπίσουν και αυτή την αντιλαϊκή λαίλαπα όπως κάνουμε μέχρι σήμερα».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου