Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Συλλαλητήριο και απεργίες ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

 

Στο Άγαλμα Βενιζέλου, στις 6 μ.μ., καλεί την Τρίτη η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ

 
 
 
Με απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι στις πρώην ΔΕΚΟ (ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, «Κτιριακές Υποδομές», «Αττικό Μετρό», ΕΛΒΟ και το 34% της ΔΕΗ) που εντάσσονται στο νέο υπερ-ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, όπως προβλέπει το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα της πρώτης «αξιολόγησης», που θα ψηφιστεί μεθαύριο, Τρίτη, στη Βουλή.

Τη μέρα εκείνη, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί σε συλλαλητήριο, στις 6.30 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου. Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση, «σήμερα έρχεται ένα νέο κύμα ιδιωτικοποιήσεων. Όλα τα βασικά αγαθά, όπως είναι το νερό στην περίπτωση της ΕΥΑΘ, παραδίδονται ολοκληρωτικά στα μονοπώλια από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα κόμματα που υπερασπίζονται την ΕΕ. Να απαντήσουμε με ένα μεγάλο ΟΧΙ στις νέες ιδιωτικοποιήσεις. Να οργανώσουμε τον αγώνα και να απαντήσουμε με διεκδικητικό πνεύμα σε αυτά που μας ετοιμάζουν, να μη δεχτούμε να ζούμε με τα ελάχιστα και την ίδια ώρα να προστατεύονται και να πολλαπλασιάζονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων».


Στο μεταξύ, με ομόφωνες αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ (ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ) και ύστερα από προτάσεις που κατέθεσαν οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, αποφασίστηκε πρόγραμμα κινητοποιήσεων. 

Αύριο, Δευτέρα, θα πραγματοποιηθούν τρίωρες στάσεις εργασίας (12 μ. - 3 μ.μ. και 3 μ.μ. - 6 μ.μ.) και στις 10.30 π.μ. θα γίνει συγκέντρωση εργαζομένων στο κτίριο της ΕΥΔΑΠ στα Ιλίσια (οδός Λαοδικείας). Θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή, όπου θα επιδοθεί σχετικό ψήφισμα. Την Τρίτη 27 Σεπτέμβρη, μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, οι κινητοποιήσεις κλιμακώνονται με 24ωρη απεργία.

Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται για τον ίδιο λόγο και οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές» (πρώην ΟΣΚ, ΘΕΜΙΣ, ΔΕΠΑΝΟΜ), στο πλαίσιο αποφάσεων της Γενικής τους Συνέλευσης. Αύριο, Δευτέρα, θα γίνουν νέα στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από τη Βουλή στη 1 το μεσημέρι. Την Τρίτη θα πραγματοποιηθούν 24ωρη απεργία και συγκέντρωση έξω από τη Βουλή. 

Την Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη θα επαναληφθεί η Γενική Συνέλευση.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου