Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Μου θυμίζεις τη μάνα σου…


Με αφορμή την επανεμφάνιση του «τέως» στο ΣΚΑΪ



kokos
 
ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΡΙΛΛΑΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΡΙΛΛΑ • 1 Ιουνιου 2016,

Εκεί που λοιδωρείται κάθε αγώνας για τη ζωή και το ψωμί, εκεί που προσβάλλεται κάθε εργαζόμενος ως  ο αίτιος για τα δεινά που τον έχουν βρει, εκεί όπου όλοι όσοι αποφασίζουν να μην δεχθούν παθητικά τη διαρκή εξαθλίωση γίνονται εχθροί του τόπου και της περιβόητης ανάπτυξης, εκεί ακριβώς, σε αυτό το τηλεοπτικό κανάλι, βρήκε στασίδι ο τέως για να ξεπλυθεί από την δυσώδη αποφορά των όσων έκαναν ο ίδιος και η γαλαζοαίματη οικογένειά του. Αλλά η ιστορία, δυστυχώς για τον ίδιο και για όσους του δίνουν τα μέσα για να ξεπλυθεί είναι σκληρή και δεν ξεγράφει…

Επαναφέρουμε το κείμενο που είχε γραφτεί στον Ημεροδρόμο στις 23 Σεπτεμβρίου 2014 όταν το βασιλόπαιδο της Φρειδερίκης γιόρταζε την επέτειο των γάμων του στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης.

«Είσαι το χαϊδεμένο βασιλόπαιδο εκείνου, ο οποίος εστεμμένος το βασιλικό σχήμα, υπέγραφε διατάγματα κι έστελνε τους μισούς Έλληνες στα ξερονήσια, στα βασανιστήρια, στα εκτελεστικά αποσπάσματα. Είσαι ο γιος εκείνου που αρνήθηκε την απονομή χάριτος στον Νίκο Μπελογιάννη και το Δημήτρη Μπάτση και εκτελέστηκαν μια Κυριακή ξημέρωμα. Ήταν 30 Μαρτίου 1952.


Είσαι ο γιος της φρικώδους Φρειδερίκης. Εκείνης, η οποία μαζί με Αμερικανούς εμπόρους, μηχανισμούς του ελληνικού αστικού κράτους, υψηλά ιστάμενους στην ιεραρχία της εκκλησίας και την ανοχή ακαδημαϊκών αντρών, άρπαζε τα παιδιά των κομμουνιστών και αριστερών και τα πωλούσε για να μην μολυνθούν από το κομμουνιστικό γονίδιο. Είσαι γιος αυτής της Φρίκης που για την τερατώδη πράξη της, κατηγορούσε τους κομμουνιστές. Είσαι ο φέρελπις υιός στο πλάι της δαιμονικής μητρός, που κι οι δυο μαζί και μαζί σας η κυβέρνηση Καραμανλή οπλίσατε το δολοφονικό χέρι του βασιλικού και ακροδεξιού παρακράτους για να βγάλει από τη μέση τον «ενοχλητικό» Γρηγόρη Λαμπράκη.

Είσαι ο γιος του Παύλου και της Φρίκης, που το 1962 προίκισαν την αδερφή σου Σοφία με 300.000 δολάρια για να παντρευτεί ένα Ισπανό, τον Χουάν Κάρλος, που κι αυτός με τη σειρά του παρασιτούσε εις βάρους του ισπανικού λαού. Και της έκαναν γάμο που κόστισε 2.800.000 δραχμές, όταν ο λαός πεινούσε και ξενιτευόταν. Είσαι ο διάδοχος, που για χάρη σου ο μπαμπάς σου και η μαμά σου είπαν στην κυβέρνηση και η κυβέρνηση (αυτή η κυβέρνηση του Καραμανλή της βίας και νοθείας, του Καραμανλή που τον είχε διαλέξει ως κηπουρό – πρωθυπουργό το παλάτι)) υπάκουσε να θεσπίσει χορηγία για το διάδοχο, δηλαδή 86.000 δολάρια το χρόνο.

Αλλά και για σένα φρόντισαν οι γονείς σου. Φρόντισαν να σε προικίσει ο λαός για να παντρευτείς την Αννα – Μαρία. Χρυσοποίκιλτες άμαξες, χρυσάφια, άλογα, παράτες, αυλικοί και λακέδες της εξουσίας πλαισίωσαν τους γάμους σου, των οποίων το γενικό πρόσταγμα είχε η μαμά σου. Ο γάμοι σου έγιναν με έξοδα του δημοσίου, ύστερα από απόφαση της κυβέρνησης Παπανδρέου, που την εποχή εκείνη δεν ήθελε να χαλάσει το χατίρι της οικογένειάς σου. Και μετά ενθρονίστηκες για να κάνεις κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα και να ανεβοκατεβάζεις πρωθυπουργούς ανάλογα με το πώς ήθελαν τα αφεντικά σου, οι ντόπιοι ολιγάρχες και οι Αμερικάνοι. Και μετά κατάλαβες πως μπορείς να κάνεις κι άλλα χειρότερα, όπως να σχεδιάζεις πραξικοπήματα με στρατηγούς διότι σου είχαν πει πως πρέπει τον λαό να τον φιμώσεις, να το εξαφανίσεις. Κι αφού τα δικά σου πραξικοπήματα δεν σου βγήκαν όρκισες τους άλλους πραξικοπηματίες, εκείνους που σε πρόλαβαν στη στροφή.

Και όσα έκανες εσύ και το βασιλόσογό σου δε σου έφτασαν. Με όσα προικίστηκες από το αίμα του λαού που πεινούσε δεν αρκέστηκες. Μια νύχτα του Φεβρουαρίου του 1991 ο Κ. Μητσοτάκης, πρωθυπουργός τότε, σου άνοιξε το Τατόι για να πας εκεί με 9 κοντέινερ και να μαζέψεις νύχτα, με «γκανγκστερικό» τρόπο, την κινητή σου κληρονομιά. Αυτή που έφτιαξες απομυζώντας κάθε φτωχό βιοπαλαιστή. Ώσπου το 1994 αυτός ο λαός (με το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή τον λαό, στην εξουσία…) σε αποζημίωσε με 4,7δις δραχμές για όλα τα καλά που του έχεις κάνει, εσύ και η βασιλική σου οικογένεια.

Και πέρασαν 23 χρόνια μετά τον Κ. Μητσοτάκη, για να διαβείς, επί κυβέρνησης Σαμαρά, τις πύλες του Νέου Μουσείου Ακρόπολης, επειδή εκεί ήθελες να γιορτάσεις την επέτειο των γάμων σου που οι γονείς και οι παππούδες μας πληρώσανε. Σου ανοίξανε και τη Μητρόπολη, που για το πόπολο δεν ανοίγει επειδή αναστηλώνεται, και σου ανεβάσανε και τις βασιλικές πολυθρόνες με το βασιλικό σήμα στην πλάτη… Κι αφού δεξιώθηκες επιχειρηματίες, πολιτικούς, μεγαλοεκδότες, εφοπλιστές οι οποίοι, ως κυνικοί και ακραιφνείς εχθροί του λαού, δεν δίστασαν να παραβρεθούν στο προκλητικό φαγοπότι σου, οι ναυαρχίδες των εκδοτικών συγκροτημάτων σου έκαναν μεγάλα αφιερώματα και περιέγραψαν με αναλυτικές λεπτομέρειες τις τουαλέτες και τα κοστούμια των γαλαζοαίματων που παρασιτούν στην Ευρώπη εις βάρος άλλων λαών, των ολιγαρχών που παρασιτούν στη χώρα και των εκδοτών που μάχονται κατά τ’ άλλα για τη δημοκρατία, όπως μάχονταν κάποτε και για την ελευθερία συνεργαζόμενοι με τους Γερμανούς.

Αλλά να ξέρεις ότι η παρουσία σου φέρνει μαζί της των αποφορά πολύ βρόμικων και σκοτεινών χρόνων, φέρνει μαζί της την αποφορά ανακτόρων και κυβερνήσεων που μηχανορραφούσαν επί δεκαετίες εις βάρος αυτού του λαού. 

Και θυμίζεις τόσο πολύ τη μάνα σου….»

1 σχόλιο: