Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

«Παίρνετε πολλά από πολλούς και από τους λίγους τίποτα» (VIDEO)






ΒΟΥΛΗ
Παρασκευή 20/05/2016 - 19:48
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

«Παίρνετε πολλά από πολλούς και από τους λίγους τίποτα» (VIDEO)



«Παίρνετε πολλά από πολλούς και από τους λίγους τίποτα», τόνισε στην κατ' άρθρο συζήτηση του πολυνομοσχεδίου ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, και επισήμανε ότι στην ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών είχε καλές ειδήσεις μόνο για το ΣΕΒ, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές και τους μεγαλεμπόρους.

Αναφερόμενος στο κρατικό χρέος σημείωσε ότι η όποια απομείωσή του θα πληρωθεί από τον ελληνικό λαό με τα 5,6 δισ. ευρώ μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί και ενδεχομένως με άλλα 3,6 δισ. ευρώ μέτρα του «κόφτη» το 2018, ενώ οι κεφαλαιοκράτες θα είναι ωφελημένοι, αφού από τον «κόφτη» εξαιρούνται οι δαπάνες που πάνε για αυτούς μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και τον αναπτυξιακό νόμο και θα έχουν «ζεστό χρήμα» από την ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ.
Για τη φοροεπιδρομή ανέφερε πως 1,8 δισ. ευρώ έμμεσων φόρων προστίθεται στα 1,8 δισ. ευρώ άμεσων φόρων που ψηφίστηκαν πριν λίγες μέρες και η μέση επιβάρυνση των οικογενειών θα είναι περίπου 700 ευρώ. Ειδικά για τους αγρότες σημείωσε πως με τη ρύθμιση για τον κατά κύριο επάγγελμα αγρότη σε 280.000 αγρότες δεν θα ισχύουν οι μειώσεις για τον ΕΝΦΙΑ που θα ισχύει και σε οικόπεδα.
Ο Νίκος Καραθανασόπουλος σημείωσε πως «μετατρέπεστε σε χανουμάκια του εγχώριου και διεθνούς κεφαλαίου» και για το «υπερταμείο» των ιδιωτικοποιήσεων σημείωσε πως για 99 χρόνια η δημόσια περιουσία στο σύνολό της θα συνδιαχειρίζεται με τους δανειστές με κάθε μορφή παραχώρησης. Για την ενέργεια σημείωσε ότι η ΔΕΗ μετατρέπεται σε χονδρέμπορος με τους επιχειρηματικούς ομίλους «να αγοράζουν φτηνό ενέργεια από τη ΔΕΗ και να την πωλούν ακριβά».  

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου