Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Θα καταγραφείτε στην Ιστορία ως «σφαγείς» των δικαιωμάτων του λαού (VIDEO)


ΒΟΥΛΗ
Κυριακή 08/05/2016
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ

Θα καταγραφείτε στην Ιστορία ως «σφαγείς» των δικαιωμάτων του λαού (VIDEO)



Την εγκληματική πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που τσακίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων, ως συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων γιατί έτσι εξυπηρετείται το μεγάλο κεφάλαιο και τα συμφέροντά του, κατήγγειλε ο Θανάσης Παφίλης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νόμου - λαιμητόμου για το Ασφαλιστικό.
Ξεκινώντας την ομιλία του χαιρέτισε εκ μέρους του ΚΚΕ τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, συνταξιούχους, νέους και γυναίκες που διαδηλώνουν για τρίτη συνεχή μέρα στην Αθήνα και ολόκληρη τη χώρα, αποδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση δεν αιφνιδίασε το λαό με την εισαγωγή του νομοσχεδίου στη Βουλή μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Το ΚΚΕ και οι εργαζόμενοι, πρόσθεσε τιμούν επίσης την εργατική πρωτομαγιά, απαιτώντας την απόσυρση του νόμου - λαιμητόμου. Τιμούν τους νεκρούς εργάτες του Σικάγο 130 χρόνια πριν, τους νεκρούς καπνεργάτες του Μάη του '36, τους 200 κομμουνιστές που εκτελέστηκαν στην Καισαριανή, τους αλύγιστους της ταξικής πάλης που -σε αντίθεση- με τους προσκυνημένους έδωσαν τη ζωή τους για τα δικαιώματα της τάξης τους, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, που έδωσαν τη ζωή τους για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. 
Αναφερόμενος στη συζήτηση για το Ασφαλιστικό, ο Θ. Παφίλης επισήμανε ότι επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά η λαϊκή ρήση «Οι βιολιτζήδες άλλαξαν αλλά ο χαβάς παραμένει ο ίδιος», υπογραμμίζοντας ότι τα επιχειρήματα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι πανομοιότυπα με εκείνα των προηγούμενων κυβερνήσεων για το ασφαλιστικό, ανεξάρτητα του «κουστουμιού» που φορούσαν οι εισηγητές (νόμος Σιούφα από ΝΔ, νόμος Ρέππα από ΠΑΣΟΚ, νόμος Λοβέρδου-Κουτρουμάνη). Όπως σημείωσε, όλοι αυτοί θα περάσουν στην ιστορία «ως σφαγείς των δικαιωμάτων του λαού».
Όλοι αυτοί, όπως και η σημερινή κυβέρνηση, πρόσθεσε ο Θ. Παφίλης επικαλούνται τη βιωσιμότητα των ταμείων, την υπέρογκη κρατική χρηματοδότηση, την αναλογία εργαζομένων - άνεργων, την αλληλεγγύη των γενεών. Ειδικά για το τελευταίο, ο κομμουνιστής βουλευτής χαρακτήρισε τουλάχιστον πρόκληση το γεγονός ότι κατηγορούνται οι προηγούμενες γενιές για την κατάσταση του Ασφαλιστικού, οι γενιές που έστησαν τη σύγχρονη Ελλάδα, που δούλευαν σε συνθήκες άγριας εκμετάλλευσης, με κίνδυνο της ζωής τους και που έδωσαν το αίμα τους για το Ασφαλιστικό και τα εργασιακά δικαιώματα και όχι τα μονοπώλια, οι καπιταλιστές, τα παράσιτα της κοινωνίας που ζουν στη χλιδή και τον πλούτο. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Λέτε ότι στα 500-600 ευρώ είναι καλοί και από τα 1.000 ευρώ και πάνω είναι πλούσιοι! Αίσχος! Αλήθεια ποιοι είστε εσείς που κόψατε από το μεταλλωρύχο που δούλευε 35 χρόνια μέσα στις στοές και τον λέτε πλούσιο. Αυτοί που έφτυσαν αίμα για να χτιστεί η Ελλάδα και τους τα κόβετε όλα. Έρχεστε  εσείς της Αριστεράς και νομιμοποιείτε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα και τα βαφτίζετε ριζοσπαστισμό και κοινωνική δικαιοσύνη. Με ποιο δικαίωμα;».
Ο Θ. Παφίλης κατήγγειλε επίσης το ρεσιτάλ θράσους της κυβέρνησης που ισχυρίζεται ότι κάνει «ριζοσπαστική μεταρρύθμιση» και προσφέρει «κοινωνική δικαιοσύνη» μειώνοντας τις συντάξεις των νεότερων γενιών, ενώ τις σημερινές τις έχει φθάσει στα 340 ευρώ, ισχυριζόμενη μάλιστα ότι διασφαλίζει αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης στους ηλικιωμένους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Καλά, ούτε ντροπή δεν υπάρχει;  Να σας τα πάρουν όλα και να ζήσετε με 340 ευρώ να δούμε θα ζήσετε. Αριστερά είναι αυτό;». 
Ο κομμουνιστής βουλευτής επισήμανε ότι η ταξικότητα και η αντιλαϊκότητα της κυβερνητικής πολιτικής αποδεικνύεται από το γεγονός ότι τη στηρίζουν βιομήχανοι, εφοπλιστές, Ευρωπαίοι εταίροι που από τη δεκαετία του '90 με τη «Λευκή Βίβλο» προωθούσαν τις αντεργατικές ρυθμίσεις. 
Το ΚΚΕ, επισήμανε ο Θ. Παφίλης, καλεί την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι, να αψηφήσουν τη μοιρολατρία, να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες της υποταγής και της συναίνεσης, να συσπειρωθούν σε μια Λαϊκή Συμμαχία με βάση τα ταξικά τους συμφέροντα, που θα αντιπαλεύει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα,  που θα ανοίγει τον δρόμο για την ανατροπή του βάρβαρου συστήματος, που θα ανοίγει το δρόμο για το σοσιαλισμό, ο οποίος είναι αναγκαίος, είναι επίκαιρος και η μόνη απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου