Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Forbidden και not found

Απο  Cogito ergo sum
 
Σήμερα, είπα να ρίξω μια ματιά στο πρόγραμμα και τις θέσεις τού ΣυΡιζΑ, για να μη με λένε μονόχνωτο. Γκουγκλάρω, λοιπόν, βρίσκω το http://www.eklogika.gr/page/parties/syriza_theseis, λέω "εδώ είμαστε" και κλικάρω. Στο παράθυρο που ανοίγει, έχω δυο επιλογές: Για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ πατήστε εδώ και Για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ πατήστε εδώ. Πατάω και στις δυο μεριές. Το αποτέλεσμα, δείτε το (κι αν δεν με πιστεύετε, δοκιμάστε μόνοι σας):
Οι "θέσεις" (αριστερά) και το "πρόγραμμα" (δεξιά) του ΣυΡιζΑ

Παραδέχομαι ότι γέλασα με τις "απαγορευμένες" θέσεις και το "ανύπαρκτο" πρόγραμμα αλλά συνέχισα το ψάξιμο. Μπήκα και στον επίσημο ιστοτόπο τού κόμματος (www.syriza.gr). Τζίφος. Αφού έφτασα στο σημείο να αναρωτιέμαι μήπως εκεί στην Κουμουνδούρου ντρέπονται για το πρόγραμμά τους και το κρατάνε κρυφό! Τελικά, βρήκα κάτι στο News247.gr και, διαβάζοντας, ξεχώρισα μερικά πάρα πολύ όμορφα πραγματάκια:

(α) "Η κατάργηση του ΕΚΑΣ αποτελούσε μόνιμο στόχο των δανειστών και η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να πετύχει την προσωρινή διατήρησή του".
- Πάμε να πούμε ένα ψέμα αλλά βάζουμε κι εκείνη την προσωρινή για να μη μας πούνε ψεύτες. Καθ' όσον, το νέο μνημόνιο προβλέπει "κατάργηση του επιδόματος αλληλεγγύης (EKAΣ) για όλους τους συνταξιούχους έως τα τέλη Δεκεμβρίου του 2019, αρχίζοντας με το ανώτερο 20% των δικαιούχων το Μάρτιο του 2016". Με απλά λόγια: διατηρούμε το ΕΚΑΣ μέχρι να το καταργήσουμε. Τόσο απλό!

ΠΡΟΣ κ.κ. ΤΣΙΠΡΑ, ΛΑΦΑΖΑΝΗ και ΣΙΑ


Δυστυχώς, παρακολουθώντας την επικαιρότητα και μέσω ραδιοφώνου (τηλεόραση ευτυχώς δεν διαθέτω), θέλω δεν θέλω ακούω συχνά-πυκνά ομιλίες σας, δηλώσεις σας, τοποθετήσεις σας.
Ξέρετε τι βασανιστήριο είναι αυτό και μάλιστα μες στην ντάλα τού καλοκαιριού;
Για ν’ αντέξω τις ασυναρτησίες σας που στόχο έχουν να κάνουν το μαύρο, άσπρο, πίνω λίτρα και λίτρα νερό ολημερίς, σε μια προσπάθεια να καθαρίζει ο οργανισμός μου απ’ τις τοξίνες που του δημιουργείτε…
Επειδή όμως τυγχάνω και μακροχρόνια άνεργη, σκέφτηκα απ’ το βάσανο που τραβάω ακούγοντας τις παραλαπίπες σας, να βγάλω και κάτι…
Τι;
Οικονομικό όφελος.
Θα μπορούσα βέβαια να ζητήσω με νομικά μέσα οικονομική αποζημίωση από εσάς τους δυο και την παρέα σας για επιδίωξη καταστροφής τού εγκεφάλου μου, μα αυτό θα πάρει χρόνο κι εγώ φλέγομαι να βάλω κάτι στο πορτοφόλι μου, που άδειασε απ’ την πολιτική των προκατόχων σας, την οποία ακολουθήσατε πιστά χειροτερεύοντας την κατάσταση.