Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Ούτε αυξήσεις, ούτε συμβάσεις, ούτε οργάνωση!

Λυσσάξανε δεξιοί και "αριστεροί" κατά της ...σύμβασης που υπέγραψε η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ! Σάλος έγινε οδηγώντας τον φιλολαϊκό (κατά το φιλάνθρωπος, φιλόζωος κ.λπ.) Λόρδο της Οικονομίας σερ Βαρουφάκη να δηλώσει ότι έχει πρόβλημα με τις "αυξήσεις" στους εργαζόμενους της ΔΕΗ!
Βγήκε ο αριστερός Φίλης και δήλωσε, χωρίς να ντρέπεται, ότι δεν μπορεί να ζητάν αυξήσεις κάποιοι τη στιγμή που κάποιοι άλλοι πεινάνε. Τόσο ανερυθρίαστα που αναρωτιόμαστε τι διαφορά έχουν τελικά με τους προηγούμενους; Είναι εκπληκτικό το πόσο γρήγορα αυτού του τύπου η "αριστερά", που πάσχιζε επί δεκαετίες να γίνει κυβέρνηση, υιοθετεί πρακτικές και επιχειρήματα της δεξιάς! Του ΠΑΣΟΚ του πήρε 4-5 χρόνια να ξεχάσει ότι ήταν "σοσιαλιστικό". Αυτονών τους πήρε (ούτε) καμιά τριανταριά μέρες να ξεχάσουν ότι ήταν αριστεροί!
Και όλα αυτά για μια σύμβαση που αφορά τους εργαζόμενους της ΔΕΗ εκτός: από τους εργαζόμενους σε ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ όπως και τους συμβασιούχους αλλά και όσους εργάζονται στους εργολάβους! Δηλαδή κάτι πάνω από τους μισούς εξαιρούνται! Όσο δε για τα τροφεία, για τα περίφημα 6 ευρώ σε είδος για τα οποία έγινε ο σάλος, αφορούν μόνο όσους στους χώρους τους έχουν καντίνες. Ακόμα λιγότεροι δηλαδή! Και αυτό υπό αίρεση, μιας και είναι στο χέρι του κάθε διευθύνοντα σύμβουλου της ΔΕΗ για να εφαρμοστεί. Βέβαια ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια γίνανε μειώσεις στους μισθούς,  κατάργηση ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων, και πάει λέγοντας, το ότι αυτή η σύμβαση ουσιαστικά είναι συνέχεια της προηγούμενης κατάπτυστης σύμβασης (του 2012) που υπέγραψε το εργοδοτικό κατεστημένο στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ δεν έχει καμιά σημασία για τις ηθικολόγες Αντουανέτες της "αριστεράς" τύπου ΣΥΡΙΖΑ! Άλλωστε όλοι αυτοί, ακόμη και οι πραδοσιακοί δεξιοί αντίπαλοι της ηγεσίας της ΓΕΝΟΠ, που έσκισαν τα ρούχα τους αυτές τις μέρες κάναν γαργάρα το 2ευρω που επιβάλαν οι "ηγέτες" για να ξεπληρώσουν τα δάνειά τους(;;;;).
Το πρόβλημα δεν είναι η συγκεκριμένη σύμβαση και οι ανύπαρκτες αυξήσεις. Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να χτυπηθεί το δικαίωμα στη οργάνωση των εργαζόμενων. Το δικαίωμα να διεκδικούν αυτά που τους ανήκουν, να ζητάνε αυξήσεις, να υπογράφουν συμβάσεις που θα περιέχουν πραγματικές κατακτήσεις. 
Τις αυξήσεις ο μόνος που έχει δικαίωμα να τις αποφασίζει είναι η κυβέρνηση, το κράτος, αν και όποτε κρίνει ότι πρέπει, αν και όποτε νοιώσουν οι εργοδότες ότι ...μπορούν! Αυτό ήταν, είναι και θα είναι το πρόβλημα όλων των καπιταλιστών σε αυτή τη κοινωνία. Είτε κρατικοί είναι, είτε ιδιωτικοί! Αυτό είναι το πρόβλημα όλων των διαχειριστών αυτού του συστήματος. Είτε δεξιοί είναι, είτε "αριστεροί"! Ποια ταξική πάλη; Αυτή σαράντα χρόνια μετά τον Λάσκαρη θα την καταργήσει η κυβέρνηση της "κοινωνικής σωτηρίας μας"! Την κοινωνική ειρήνη δεν επικαλούνταν άλλωστε ο Τσίπρας όλα τα προηγούμενα χρόνια; 
Λέτε να επιβεβαιωθεί μια παλιά ρήση; Ότι ότι χειρότερο έχει περάσει κατά του λαού από αυτό το τόπο είχε τη σφραγίδα όχι της Δεξιάς αλλά του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς; Λέτε να ήρθε τώρα η ώρα της "Αριστεράς"; 

Αντιγράφουμε εδώ και το ανάλογο σχόλιο από το blog του Κωστάκη:

Έγκλημα.... Απαράδεκτο.... Μα είναι δυνατόν.... 

Ξεσπάθωσαν κανάλια, δημοσιογράφοι, και λοιποί παρατρεχάμενοι να καταδικάσουν τις 'αυξήσεις' στους εργαζόμενους της ΔΕΗ.
Ε, βέβαια δικαίωμα να αυξάνουν τα κέρδη τους έχουν μόνο οι ιμπεριαλιστές τοκογλύφοι και οι κεφαλαιοκράτες, κάτι που που το πράττουν χωρίς αναστολές φυσικά, ξεζουμίζοντας και ματοκυλώντας. Έτσι λοιπόν όχι μόνο αύξησαν τις περιουσίες τους οι απανταχού δισεκατομμυριούχοι, από 6.4 τρις πέρυσι σε 7.05 τρις εφέτος, αυξήθηκαν και σε αριθμό ρεκόρ, σε αυτά πάντα τα μαύρα χρόνια της κρίσης.
Απαράδεκτο λοιπόν να πέρνει το οτιδήποτε ψίχουλο οποιοσδήποτε εργαζόμενος, έστω και αν αυτό δεν είναι καν πραγματική αύξηση όπως μας ενημερώνει ο αντιπρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, δηλαδή «μια κοινωνική παροχή η οποία ερμηνεύεται ως 6€ με φυσική παρουσία στους χώρους δουλειάς το οποίο θα είναι ένα τροφείο, ένας καφές και τίποτε άλλο...Αυτό το τροφείο στις μονάδες παραγωγής, είναι 154 εργοστάσια, δινότανε, κάναμε τώρα μια επέκταση να παίρνει και ο άλλος ένα σάντουιτς και ένα καφέ», συμφωνώντας με τον τρόπο του και αυτός.
Έκπληκτος και ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε στον Χατζηνικολάου πως 'εάν ισχύει αυτό, τότε έχει πρόβλημα', ενώ και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης σχολίασε σχετικά: "Όχι Πόντιοι Πιλάτοι. Όταν η κυβέρνηση ιδρώνει να βρει ευρώ το ευρώ τα χρήματα για τα κουπόνια σίτισης των φτωχών στη χώρα μας, είναι προκλητικό να υπογράφεται σύμβαση με τα περιβόητα... 'τροφεία' για εργαζόμενους, δηλαδή αυξήσεις μισθών από την πίσω πόρτα. Και είναι υποκριτικό να επικαλούνται τη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων, όταν μάλιστα ο εργοδότης είναι δημόσια επιχείρηση. Όλοι κρινόμαστε!"
Αποδέχονται λοιπόν το γεγονός πως έχουν το δικαίωμα οι 'θεσμοί' να κατακλέβουν λαούς, αλλά όχι ένας κλάδος εργαζομένων να διεκδικεί μια οποιαδήποτε αύξηση. Ίσως γιατί αυτά τα παράσιτα αυξάνουν τα κέρδη τους, όσο μεγαλύτερη εκμετάλλευση επιβάλλουν. Ξαναβρέθηκε λοιπόν ο ένοχος της κακοδαιμονίας μετά το μετανάστη, το συνταξιούχο και το τζαμπατζή. Είναι ο αιτών αύξησης εργαζόμενος. Αθώος λοιπόν είσαι μονάχα όταν πεθαίνεις από πείνα, αρκεί να το βουλώνεις. 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου