Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

«Μαυρογιαλούροι»… εμπιστοσύνης!

Νίκος Μπογιόπουλος στον eniko

Είπαν ότι η πολιτική τους ισοδυναμεί με τη «σωτηρία» του λαού. Αλλά  οδήγησαν 6,3 εκατομμύρια Έλληνες να ζουν υπό τον ζόφο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού (στοιχεία Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής).
    Είπαν ότι θα φέρουν «δουλειές» και ότι νοιάζονται για τα νέα παιδιά. Αλλά έριξαν στην ανεργία πάνω από 1,5 εκατομμύριο Έλληνες, οι Έλληνες για να βρουν στην ήλιο μοίρα μεταναστεύουν με ρυθμούς ανάλογους της δεκαετίας του ’50  και σήμερα στην Ελλάδα 7 στους 10 νέους είναι άνεργοι (στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ).
    Είπαν ότι θα μοίραζαν «ανάπτυξη» στους εργαζόμενους. Αλλά στους μόνους που μοίρασαν - έναν πακτωλό που ξεπερνά τα 250 δισ. ευρώ - ήταν στους τραπεζίτες.
    Είπαν ότι εκπροσωπούν τα συμφέροντα της μικρομεσαίας τάξης. Αλλά είναι αυτοί που έστειλαν στον γκρεμό και στο «λουκέτο» 215.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις (στοιχεία ΓΣΕΒΕΕ – Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων).
    Είπαν  ότι θα μείωναν το χρέος. Αλλά πήραν το χρέος από το 125% του ΑΕΠ και το πήγαν στο 175% του ΑΕΠ.
    Είπαν ότι θα έφερναν το φως από την άκρη του τούνελ. Αλλά το μόνο που έφεραν ήταν το σκοτάδι, ήταν τα χαράτσια της ΔΕΗ, ήταν οι διακοπές ρεύματος σε πάνω από 1.000 οικογένειες κάθε μέρα.
    Είπαν ότι «δεν θα γίνουμε Αργεντινή». Αλλά μας έφτασαν «η Ελλάδα να συγκαταλέγεται στην ομάδα χωρών με την μεγαλύτερη φτώχεια και να προηγείται της Ισπανίας, της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας» (στοιχεία Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής).