Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Αυτό δεν ήταν τίμιο, χαλάσατε το έθιμο

Βούτηξε με τα ρούχα και έπιασε τον σταυρό για να την ακούσουν

Μια γυναίκα με ετοιμοθάνατο άνδρα καρκινοπαθή, που δεν έχει ούτε τα λεφτά να τον κηδέψει, βούτηξε και έπιασε τον σταυρό στην Ρόδο.
Παρά τις εκκλήσεις της προς τους τοπικούς άρχοντες για βοήθεια, κανείς δεν της συμπαραστάθηκε γεγονός που την ανάγκασε να κάνει αυτή την πράξη ώστε να περάσει το μήνυμα της.
«Είμαι μητέρα 5 παιδιών άνεργων και σπουδαστών ενώ ο άντρας μου είναι στην Αθήνα ετοιμοθάνατος και δεν έχω χρήματα όχι να τον κηδέψω αλλά ούτε να τον κατεβάσω στη Ρόδο», φωνάζει αγανακτισμένη αφού βούτηξε με τα ρούχα και κατάφερε να πιάσει τον σταυρό πρώτη.

 

Γιατροί ΕΟΠΥΥ Θεσ/νίκης: Τα 12 ψέμματα του υπουργού Υγείας

 

Γιατροί ΕΟΠΥΥ Θεσ/νίκης: Τα 12 ψέμματα του υπουργού Υγείας
Πάνω από 670 εκατ. ευρώ το χρόνο κοστίζουν στον ΕΟΠΥΥ οι επισκέψεις των ασφαλισμένων του στους συμβεβλημένους γιατρούς και τα διαγνωστικά κέντρα, όταν τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ κοστίζουν περίπου 350 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Παράλληλα, οι μικροβιολογικές εξετάσεις που γίνονται στα Πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ είναι 5 φορές φθηνότερες από τις αντίστοιχες των ιδιωτικών εργαστηρίων.
Με τα δεδομένα αυτό, όπως τα παρουσιάζουν, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης και ο πρόεδρός τους Σάββας Παρασκευόπουλος, καταρρέουν όλα τα επιχειρήματα του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για εξοικονόμηση δαπανών με τις αλλαγές που προωθούνται στον ΕΟΠΥΥ.
Ο Σύλλογος Γιατρών ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης καταγράφει 12 ψεύδη  του υπουργού Υγείας ‘Αδωνι Γεωργιάδη, τα οποία τα χρησιμοποιεί ως επιχειρηματα για τις επικείμενες απολύσεις των γιατρων του ΕΟΠΥΥ.
Αναλυτικά ο ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης, αναφέρει τα εξής:
«Είναι γνωστό ότι όταν θέλεις να διαλύσεις έναν οργανισμό κατά πρώτον τον υπονομεύεις, σε δεύτερη φάδη τον δυσφημείς και στο τέλος τον κλείνεις. Στον ΕΟΠΥΥ η πρώτη φάση ξεκίνησε σχεδόν από την έναρξη λειτουργίας του τον Ιανούάριο του 2012. Στον τωρινό υπουργό Υγείας «χρεώνεται» η δεύτερη φάση της δυσφήμισης και η διαφαινόμενη διάλυσή του.

Ψεύδος 1ο
Οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ, νυν ΕΟΠΥΥ, εργάζονται στις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ το πρωί, και το απόγευμα έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ για να εξετάζουν ασθενείς στα ιδιωτικά τους ιατρεία.
Απάντηση:
Αποδείχθηκε ότι μόνο το 10% αυτών των γιατρών είχαν σύμβαση, η οποία είχε δοθεί ως απεργοσπαστικός μηχανισμός στις αρχές εφαρμογής του ΕΟΠΥΥ (αρχές 2012) και εκβιαστικά αφαιρέθηκε κατά την τρέχουσα απεργία.

Μόνο για Έλληνες…

από: anthropolikos