Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ

Η βροχή έδιωξε τον Μιχελογιαννάκη -Αφησε την απεργία πείνας και πήγε για καφέ [εικόνες]


Η καταρρακτώδης βροχή έκανε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη να αφήσει το sleeping bag και τις τέντες στην πλατεία Συντάγματος, να σταματήσει -για λίγο, όπως είπε ο ίδιος- την απεργία πείνας και να πάει για καφέ.
Οπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, ο κ. Μιχελογιαννάκης έκανε ένα διάλειμμα από την απεργία πείνας και πήγε μέχρι την καφετέρια «Εθνικόν» για να πιει τον καφέ του.








Νωρίς το πρωί βρέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος συνεργεία και δημοσιογράφοι τηλεοπτικών σταθμών προκειμένου να βγάλουν σε ζωντανή σύνδεση τον κ. Μιχελογιαννάκη. Εκείνος όμως είχε άλλα σχέδια. Αφησε λοιπόν τους δημοσιογράφους να «μαλώνουν» για το ποιος θα έβγαζε τον βουλευτή σε ζωντανή σύνδεση πρώτος και εκείνος έφυγε για να πάει για καφέ! Συγκεκριμένα, τους είπε: «Φεύγω, πάω για καφέ και θα ξανάρθω αργότερα».
Ετσι ο απεργός πείνας βουλευτής βρήκε μία ευκαιρία, την ώρα που έβρεχε ασταμάτητα στην Αθήνα, να πάει σε μία καφετέρια αφήνοντας πίσω του τέντες και sleeping bag.
Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μιχελογιαννάκης είχε ανακοινώσει από το πρωί του Σαββάτου την απόφασή του να προχωρήσει σε απεργία πείνας, σε ένδειξη συμπαράστασης στους πρόσφυγες από τη Συρία που βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος εδώ και ημέρες, στον Νίκο Ρωμανό, αλλά και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον προϋπολογισμό και τα νέα μέτρα.
Μιχελογιαννάκης: Σπάω τον καναπέ
Σε ανακοίνωσή του, πάντως, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, αφού τονίζει πως βρίσκεται για τρίτη ημέρα σε απεργία πείνας, στην συνέχεια προτρέπει τους πολίτες να παλέψουν για την ανατροπή, όπως αυτός, και «να σπάσουν τον καναπέ».  
Παράλληλα, στην ανακοίνωσή του ο κ. Μιχελογιαννάκης εξηγεί τους λόγους για τους οποίους κάνει απεργία πείνας και αναφέρει τι ζήτησε χθες, κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού, από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια.
Βολές από την Πιπιλή: Εξευτελίζει την έννοια της απεργίας πείνας -Ηρθε στη Βουλή ροδαλός, χαρούμενος, χαμογελαστός
«Η γελοιοποίηση της εισόδου Μιχελογιαννάκη δεν πέρασε στην κοινωνία. Νομίζω ότι έπρεπε να στραφεί η κάμερα της Βουλής την ώρα που έκανε την "ηρωική" είσοδο στη Βουλή μετά το 24ωρο εξευτελισμού της έννοιας απεργίας πείνας. Επέστρεψε ροδαλός, χαρούμενος, χαμογελαστός. Καταλαβαίνετε τώρα τι έγινε στη Βουλή διότι έσπασε τα ρεκόρ Γκίνες και κάθε σημασία της λέξης "απεργός πείνας", αφού σε real time έδωσε συνεντεύξεις "χαμέ" στην πλατεία Συντάγματος, ήρθε μετά από 24 ώρες για να επιβεβαιώσει τι σημαίνει "αποστάτης" στον κ. Τσίπρα», δήλωσε η Φωτεινή Πιπιλή.  
Η ανακοίνωση του Γιάννη Μιχελογιαννάκη
Βρίσκομαι στην τρίτη ημέρα απεργία πείνας σύμφωνα με τα όσα είχα αναφέρει στο κείμενο μου και θέλω να ξεκαθαρίσω ορισμένα θέματα.   
Όσον αφορά τους Σύριους, εχθές το βράδυ όπου παραβρέθηκα  στη βουλή στην ψήφιση του προϋπολογισμού, είχα συνάντηση με  Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια ο οποίος με ενημέρωσε ότι θα τους εξασφαλίσει τα πολυπόθητα διαβατήρια καθώς και ότι τους είχε εξασφαλίσει  στέγη. Όσον αφορά για τη στέγη, είχα συζήτηση με το συντονιστικό των απεργών, οι οποίοι μου απάντησαν ότι είναι κοροϊδία η εξασφάλιση της στέγης καθώς το κτίριο που πρόσφεραν ήταν κλειστό και ανεπαρκές το οποίο δεν μπορούσε να καλύψει καν  στοιχειώδες ανάγκες.
Επίσης, από το συντονιστικό με ενημέρωσαν ότι ο ρυθμός διαβατηρίων δεν ξεπερνάει τα 5 την ημέρα, άρα με απλά μαθηματικά, χρειάζονται περίπου 60 ημέρες για να βγουν διαβατήρια.
Ερωτώ, μετά τους δύο θανάτους που είχαμε, πόσοι θα ακολουθήσουν στις επόμενες ημέρες, με τις συνθήκες που αναγκάζονται να διαβιούν οι Σύριοι ;
Ο κ. Κικίλιας μετά τις αφόρητες πιέσεις μου δεσμεύτηκε ότι αυτό θα το κοιτάξει.
Θέλω να δηλώσω  ότι αυτή την απεργία πείνας δεν την κάνω μόνο για τους πολιτικούς πρόσφυγες, την κάνω και για την ευθυνοφοβία των Υπουργείων να δώσει λύση, με κίνδυνο τον επικείμενο θάνατο ενός πολιτικού κρατουμένου.
Την κάνω για την περιβόητη δήθεν διαθεσιμότητα, που κατά την κυβέρνηση δεν σημαίνει απόλυση, η οποία όμως είχε ως αποτέλεσμα απόλυση μεγάλου αριθμού καθαριστριών.
Τέλος, την κάνω για να δώσω ένα συμβολισμό στους Έλληνες ώστε να σπάσουν τον καναπέ και να παλέψουν για την ανατροπή.  



Πηγή: .iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου