Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Τετραπλό χαράτσι για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Δύσκολες μέρες περιμένουν τους ιδιοκτήτες ακινήτων μετά τις εκλογές, αφού θα αρχίσουν να τρέχουν τέσσερα χαράτσια. Εκτός από το ειδικό τέλος επί των ακινήτων, που θα αρχίσει να έρχεται με τους επόμενους λογαριασμούς της ΔΕΗ, οι κάτοχοι ακίνητης περιουσίας θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα φορολογικές εκκρεμότητες προηγούμενων χρόνων, ενώ δεν ευθύνονται οι ίδιοι για τις καθυστερήσεις!
Οι ιδιοκτήτες ακινήτων, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα κι αν δεν αλλάξει η κατάσταση, θα υποχρεωθούν να καταβάλουν το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων (ΕΤΑΚ), το οποίο εκκρεμεί από το 2009, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και τα ενημερωτικά σημειώματα της εφορίας -βάσει του προγραμματισμού- για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) του 2010 και για τον ίδιο φόρο του 2011.
Συνολικά η επιβάρυνση θα είναι πολύ υψηλή για όσους είναι κάτοχοι κάποιου ακινήτου και μάλιστα σε μια εποχή στην οποία υπάρχει πρωτοφανής οικονομική δυσπραγία και τα οικογενειακά εισοδήματα βρίσκονται στο ναδίρ.
Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά στον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής» ο πρόεδρος της Ενωσης Φοροτεχνών Οικονομολόγων Βορείου Ελλάδος (ΕΦΟΒΕ), Γιάννης Τύρης, η μεγάλη πλειονότητα των ιδιοκτητών για τα τρία χρόνια θα πρέπει να καταβάλει μέσα σε λίγες μόλις μέρες περίπου 500 – 1.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να είναι από πολύ δύσκολο έως αδύνατο να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.
«Θα έπρεπε να είχαν σταλεί νωρίτερα οι ειδοποιήσεις, όμως υπήρχαν προβλήματα στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων και γι’ αυτό σημειώθηκαν σημαντικές καθυστερήσεις. Το συνολικό ποσό θα είναι πολύ «τσουχτερό»», τόνισε ο κ. Τύρης.
Οι πολίτες έχουν την υποχρέωση να πληρώσουν το τέλος των ακινήτων μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ στον οποίο θα αναγράφεται το ύψος του ποσού. Οσοι απαλάσσονται από το χαράτσι ή όσοι το πληρώσουν με μειωμένους συντελεστές θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση και στη συνέχεια να κινηθούν γραφειοκρατικά για να πάρουν τα χρήματά τους πίσω.
«Ηδη αποστέλλονται τα ενημερωτικά για το ΕΤΑΚ του 2009 και φυσιολογικά αναμένουμε αυτά για το ΦΑΠ. Είναι δεδομένο ότι το Δημόσιο δεν πρόκειται να εισπράξει όσα προσδοκά, αφού η συντριπτική πλειονότητα των ιδιοκτητών ακινήτων δε θα μπορέσει να πληρώσει το συνολικό ποσό. Αλλωστε, ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος.
Ακόμη και σε κατασχέσεις ακινήτων να προστρέξει το Δημόσιο, πάλι δε θα μπορέσει να πετύχει τους στόχους του. Στη σημερινή πραγματικότητα δεν εκτελούνται πλειστηριασμοί, αφού δεν προσέρχεται κανείς να «χτυπήσει» τα ακίνητα», ανέφερε από την πλευρά του το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, Τάσος Βάππας.
πηγή: agelioforos

Και λίγο μουσική.

Alkinoos Ioannidis - Kathreptis

Τα..''Ups and downs'' του παγκ. εργατικού κινήματος (2011-2012)

Αναδημοσίευση απο: stovoreiostereomatiselva.blogspot.
Η αληθεια ειναι οτι ..βαρεθηκαμε φοβερα να ακουμε τους γελοιους μονομαχους παρελθοντικων κομματων, στην Ελλαδα, οπως και τους διαφορους υπεραισιοδοξους ηγετισκους να απευθυνονται στον λαο με σλογκανς...χαμηλης σταθμης, σαν να απευθυνονται σε πολιτες καποιου αλλου ...πλανητη!
Αν ζουσαμε σε νορμαλ κοινωνιες κατι τετοιοι θα επρεπε να τα ειχαν μαζεψει και να ειχαν ηδη φυγει απο τη χωρα σε χρονο dt, oπως λεγαμε στο σχολειο...Ομως, ας ελπισουμε οτι δε θα περιμενουμε πολυ, ακομη...

Μεχρι, τοτε, ας δουμε και τι γινεται στον υπολοιπο κοσμο. Πως πανε οι αγωνες για τα δικαιωματα των εργαζομενων;
Ταυτοχρονα ξυπναει και η αντίσταση και σε πολλες περιπτωσεις δεν λειπουν και οι νίκες. Ομως μετα απο αγωνες και απεργιες. Η εφημεριδα Arbetaren έχει συγκεντρώσει μερικά από τα ..σκαμπανεβάσματα της χρονιας .
 
Downs- Οπισθοδρομήσεις

Ισπανία. Τον Φεβρουάριο του 2011, έγινε φθηνότερo και ευκολότερo, για τις επιχειρήσεις, να απολύουν τους εργαζόμενους χαρις στο πακέτο των μέτρων της κυβέρνησης. Στις 29 Μαρτίου έγινε μια γενική απεργία κατά της μεταρρύθμισης
Ελλάδα. Στις 12 Μαρτίου 2012, η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε υπέρ της εξοικονόμησης ενα πακέτο που θα περιλαμβάνει μεταξυ αλλων και τη μείωση του ελάχιστου μισθού και 150 000 λιγότερες θέσεις εργασίας στο δημόσιο τομέα. Η απόφαση οδήγησε σε διαδηλώσεις και ταραχές.